Meg lehet tanulni magyarul gyorsan?

Learninghungarian.hu

Amint beléptem az országba, elkapott az az érzés, hogy végre valahára kulturált környezetben tudok majd dolgozni, mert a Közel-Kelet után Magyarország kimondottan felüdülésnek tűnt. Persze itt is vannak érdekességek, de engem teljesen hidegen hagy a politika. Bár sok barátom szerint Orbán nem éppen jó irányba viszi ezt a kis országot, de hát ez már legyen az ő baja. Nekem a magyar nyelv tökéletesítése a feladatom, amelyre a learninghungarian.hu tűnik a legjobb alternatívának jelenleg és ezért el is fogom kezdeni ezt a tanfolyamot.

Learninghungarian.hu külföldiek számára

Mondjuk ez viccesen hangzik, hogy külföldiek számára, de valójában a learninghungarian.hu módszernek az a titka, hogy az emberek rengeteg szót és szóösszetételt tanulnak meg, ezáltal tökéletes magabiztosságra tesznek szert. Az órákon a tanár általában egyesével oktatja a diákokat, amely sokkal hasznosabb, mint a csoportos foglalkozások. Ilyeneken én már többször próbálkoztam, bárhol is voltam, de megmondom őszintén sokszor őrültem meg majdnem attól a tötymögéstől, ahogyan ott egynémely ember haladt. A többiek meg kénytelen kelletlen addig várnak és zabot hegyeznek.

Learninghungarian.hu diákoknak

A cégem egy nagy olajipari vállalkozás, akik sokat tehetnek az országokért, mert a kereskedések révén rengeteg új munkahelyet teremtünk, másrészt olyan összeköttetéseink vannak, amelyek révén a gazdaságuk is szárnyalni tud majd. Ebben a learninghungarian.hu számomra elképesztően előnyös, miután nem leszek kiszolgáltatva annak az érzésnek, hogy a hátam mögött vagy akár szemtől szemben beszélnek előttem, úgy hogy nem értem mit mondanak. Mondjuk sokat gondolkoztam azon, hogy amikor már tökéletesen fogok magyarul beszélni, lehet akkor is tettetem egy kicsit a hülyét, hogy ne sejtsék mennyit értek, így előnyömre is tudom ezt majd fordítani. Lehet túl sok filmet néztem?

Magyarul megtanulni mellesleg azt hittem sokkal könnyebb lesz. Bár nem térképeztem fel előtte, hogy mit is kell erről a nyelvről tudni, de amikor belefogtunk a https://www.learninghungarian.hu/blog/ órákba, akkor bizony már az első alkalommal mondtam a tanárnak, hogy erre a módszerre át kell állnia az ember agyának. Mert én először azt hittem, hogy én leszek majd az, aki a magyart is megtanulja seccperc alatt. Azonban rá kellett jönnöm arra, hogy itt a koncentrációnak nagyon magas fokára lesz szükség, hogy helytálljak a learninghungarian.hu órák alatt. Már csak azért is, mert a magyar kemény dió.

De ő teljes biztonsággal megnyugtatott, hogy sok diákja gondolja ezt az első pár óra után, azonban egyre jobban haladva tovább a learninghungarian.hu úton jönnek rá, hogy szinte észre sem veszik és már tökéletes biztonsággal tudnak teljes mondatokban beszélni, értik mit mondanak mások és egy-két hónap után már gyakorlatilag beszélgetni is tudnak ezen a nyelven. Amely be kell látnom és el kell ismernem, hogy egy szörnyen nehéz és komplex nyelv, de hát rajtam nem fog kifogni, az biztos. Mert én eldöntöttem, hogy a cégem és magam számára is be fogom tudni bizonyítani, hogy érdemes vagyok erre az állásra és pozícióra itt Magyarországon.

Learninghungarian segítségével folyékonyan magyarul

Talán feltűnt, hogy makacs és büszke vagyok. De nem szégyellem, mert az ehhez hasonló helyetekben nagyon jól tud motiválni és ezt a learninghungarian tanárom is hamar felismerte. Néha figyelmeztetett, hogy ne legyek túl szigorú magammal, hiszen ez egy teljesen más nyelvi szerkezet, mint az angol, és ezért teljesen más tanulási módszert is alkalmaznak itt. Na persze nem ment volna magától, ha nem adok bele én is apait anyait.

De együtt nagyon kellemesen haladtunk előre a nyelvtanulással. A közösen eltöltött óráknak hála már igazán jó hangulatban, gördülékenyen mennek a dolgok. A múltkor rossz napom volt és fel is hergeltem magam, ahogy elmeséltem egy munkahelyi történetet. Amikor végeztem, akkor kérdezte meg mosolyogva a tanárom, feltűnt-e, hogy folyékonyan beszéltem perceken keresztül?

Ha hasznosnak találod, oszd meg másokkal is: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin